Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bakad blomkål med touch av asian

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 st blomkålshuvud, delad i mindre bitar
  • 3-4 msk olja
  • salt och peppar
  • såsen

såsen:

  • 1 msk olja
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 dl soja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 dl honung
  • 1 msk sesamolja
  • 2 dl vatten

Så här gör du

  1. Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på långpanna och blanda runt blomkålen med lite olja. Låt blomkålen vara i mitten i ugnen i 20 minuter.
  2. Att göra såsen: Under tiden blomkålen är i ugnen, förbered såsen. häll i oljan i en panna på medelvärme. Blanda i vitlöksklyftan och stek i en minut, tills vitlöken har fått en fin färg. Blanda i resten av ingredienserna, blanda i till sist majsstärkelse.
  3. När blomkålen är är klar i ugnen. Häll över blomkålen i en skål och häll över såsen. Blanda runt och toppa med sesamfrön. Servera med ris, couscous eller nudlar.