Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bakad blomkål med touch av asian

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Att baka blomkål i ugnen innebär att blomkålen blir alldeles mjuk och sötare i smak. Maträtten tar en viss tid att tillaga. Blomkålen ska skäras i mindre bitar, små träd och rostas i ugnen i cirka 10-15 minuter. Maträtten tar 45 till 60 minuter att tillaga. Jag skulle absolut rekommendera rätten som en sidorätt till en varmrätt. Med blandningen med soja, sesamfrön och andra smaker får den en asiatisk touch. Till maten lagade vi couscous med några grönsaker i.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 st blomkålshuvud, delad i mindre bitar
  • 3-4 msk olja
  • salt och peppar
  • såsen

såsen:

  • 1 msk olja
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 dl soja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 dl honung
  • 1 msk sesamolja
  • 2 dl vatten

Så här gör du

  1. Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på långpanna och blanda runt blomkålen med lite olja. Låt blomkålen vara i mitten i ugnen i 20 minuter.
  2. Att göra såsen: Under tiden blomkålen är i ugnen, förbered såsen. häll i oljan i en panna på medelvärme. Blanda i vitlöksklyftan och stek i en minut, tills vitlöken har fått en fin färg. Blanda i resten av ingredienserna, blanda i till sist majsstärkelse.
  3. När blomkålen är är klar i ugnen. Häll över blomkålen i en skål och häll över såsen. Blanda runt och toppa med sesamfrön. Servera med ris, couscous eller nudlar.