Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bakad äggplanta burgare

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Denna kväll blev det eggplant burgare med två olika smaker, ena med tikka masala gravy och den andra med lite olivolja och kryddor. Brödet är från tidigare baktillfälle. Hamburgarna blev väldig lätta och goda, inte alls tunga som man kan uppleva efter kött.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 st äggplatna
  • 5 msk olivolja
  • 2 msk chili flakes
  • 2 msk kummin frön
  • salt
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 msk basilika
  • 1 tsk peppar
  • 3 st färsk svamp
  • 4 msk tikka masala gravy

Så här gör du

  1. Skölj grönsakerna och skär 1 cm tjocka skivor av äggplantan. Ta bort stammen på svampen.
  2. Sätt på ugnen på 225 grader.
  3. Under tiden som ugnen värms på, lägg ut äggplantan på bakplåtspapper.
  4. Blanda oljan, chili flakes, kummin frön, salt, oregano, basilikan, pepparn i en skål.
  5. Pensla olivoljan på äggplantan och på vissa skivor pensla rikligt med tikka masla gravy.
  6. Sätt in äggplantan i mitten av ugnen. Den ska vara i ugnen i 30 minuter.
  7. I en stekpanna, häll i olja och pensla/smeta ut tikka masala på svampen och stek ordentligt.
  8. Serva maten varm med hamburgarbröd och god tilltugg som lök, tomater etc.