Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Baileys fina kladdkaka


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

1 kaka
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 4 msk kakao
  • 2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • Tryffel:
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl (100 g) Baileys Original Irish Cream
  • 180 g mjölkchoklad
  • 60 g smör

Så här gör du

  1. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen, lägg ner den i smöret och rör tills all choklad smält.
  2. Vispa ner socker, vanilj, kakao, salt, kardemumma och vetemjöl.
  3. Vispa till sist ner äggen, ett åt gången, tills smeten blir en jämn massa.
  4. Fördela smeten i en form med löstagbar botten. Baka i ugn, 160 grader, cirka 20-25 minuter. Låt kakan svalna.
  5. Tryffel: Hacka mjölkchokladen och lägg den i en skål med smöret.
  6. Koka upp vispgrädden. Häll i Baileys och värm upp grädden till cirka 80 grader. Häll den varma grädden över chokladen och smöret. Mixa ihop till en slät tryffel.
  7. Häll och bred ut tryffeln över den kalla kakan och ställ svalt att stelna.
2 kommentarer om "Baileys fina kladdkaka
"