Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bagelvåfflor med rökt lax och cream cheese

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 stora bagelvåfflor
  • 1 sats våffelsmet (själv skulle jag använda äggvåffelsmeten, men det väljer du själv)
  • 1 röd lök, skivad
  • 8 msk cream cheese
  • 1 dl gröna oliver med pimento
  • 150 g rökt eller gravad lax i skivor
  • eller
  • 8 västerbottensost
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Lägg den skivade löken i en skål med iskallt vatten. Låt stå i kylskåpet i 15 minuter. Det gör att löken blir knaprigare och mildare.
  2. Hacka oliverna.
  3. Grädda våfflorna gyllenbruna. Stansa eventuellt ut stora rundlar ur våfflorna - bara för att variera utseendet!
  4. Bred cream cheese på hälften av våfflorna, lägg på oliver, rödlök och lax eller västerbottensost och täck med den andra hälften våfflor. Servera.