Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Baconrullader med tomatsås och potatismos

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 19 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk hackad färsk oregano eller 1 tsk torkad
  • 1 msk lökpulver
  • 1 1/2 pkt bacon à 140 g

Sås

  • 1 dl marinerade soltorkade tomater
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt och peppar

Till servering

  • potatismos
  • blandad sallad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda färsen med salt, peppar, ägg, potatismjöl och mjölk. Smaksätt med tomatpuré, oregano och lökpulver. Rör samman till en smidig färs.
  2. Forma färsen till avlånga rullader. Linda en skiva bacon runt varje och lägg dem i en smord ugnsfast form. Stek dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  3. Mixa soltorkade tomater med yoghurt, majonnäs, senap, parmesanost till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
  4. Potatismos: Skala 800 gram mjölig potatis och koka dem mjuka i lättsaltat vatten i cirka 20 minuter. Häll av vattnet och stöt potatisen med en ballongvisp och tillsätt 2 matskedar smör. Späd med 1–1 ½ dl het mjölk och vispa moset fluffigt. Smaka av med salt och nymald vitpeppar.
  5. Servera baconrulladerna med potatismos och blandad sallad.