Baconrullader med tomatsås och potatismos

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
4 portioner
- 400 g blandfärs
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 ägg
- 1 1/2 msk potatismjöl
- 1 1/2 dl mjölk
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk hackad färsk oregano eller 1 tsk torkad
- 1 msk lökpulver
- 1 1/2 pkt bacon à 140 g
Sås
- 1 dl marinerade soltorkade tomater
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1/2 dl majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- 1 dl riven parmesanost
- salt och peppar
Till servering
- potatismos
- blandad sallad
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader. Blanda färsen med salt, peppar, ägg, potatismjöl och mjölk. Smaksätt med tomatpuré, oregano och lökpulver. Rör samman till en smidig färs.
- Forma färsen till avlånga rullader. Linda en skiva bacon runt varje och lägg dem i en smord ugnsfast form. Stek dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
- Mixa soltorkade tomater med yoghurt, majonnäs, senap, parmesanost till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
- Potatismos: Skala 800 gram mjölig potatis och koka dem mjuka i lättsaltat vatten i cirka 20 minuter. Häll av vattnet och stöt potatisen med en ballongvisp och tillsätt 2 matskedar smör. Späd med 1–1 ½ dl het mjölk och vispa moset fluffigt. Smaka av med salt och nymald vitpeppar.
- Servera baconrulladerna med potatismos och blandad sallad.

Du kanske även gillar
Populära recept