Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Baconpannkakor med smör och lönnsirap

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

De här pannkakorna passar bra att servera till brunch.

Ingredienser

4 STYCKEN
  • 1 1 ⁄2 dl vetemjöl
  • 1 ⁄2 tsk salt
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 8-12 bacon smör till stekning

Tillbehör

  • 4 msk smör
  • 2 msk lönnsirap

Så här gör du

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke.
  2. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Tillsätt äggen. Låt smeten svälla cirka 10-20 minuter.
  3. Smält lite smör i stekpannan och lägg i två skivor bacon. Häll på pannkakssmet och stek tills pannkakan fått gyllenbrun färg. Häll eventuellt på lite extra smet om baconen släpper i kanterna. Vänd och stek på andra sidan.
  4. Servera med smör och lönnsirap.