Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Baconlindade pilgrimsmusslor med hyvlad blomkål i citronette

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 PORTIONER

Hyvlad blomkål i citronette

  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk rapsolja
  • 1 ⁄2 krm salt med jod
  • 1 ⁄2 krm svartpeppar från kvarn
  • 75 g grön blomkål

Baconlindade pilgrimsmusslor

  • 8 pilgrimsmusslor
  • 8 salviablad
  • 8 bacon
  • 80 g rucola
  • Dödahavssalt
  • 1 ⁄4 gurka
  • smör till stekning

Till garnering

  • rivet citronskal
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Hyvlad blomkål i citronette: Vispa ihop alla ingredienser till dressingen.
  2. Hyvla blomkålen och vänd den i dressingen.
  3. Baconlindade pilgrimsmusslor: Salta pilgrimsmusslorna, lägg på ett salviablad på varje och linda in dem i bacon.
  4. Stek pilgrimsmusslorna i smör och lägg dem på en bädd med rucola och hyvlad gurka.
  5. Servering: Servera de baconlindade pilgrimsmusslorna tillsammans med blomkålen i citronette.
  6. Riv citronskal i långa, smala remsor över och smula över lite flingsalt.