Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Baconlindade kycklingrullader med svampfyllning

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g champinjoner
  • 1/4 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 röd spansk chilipeppar
  • 2 msk smör
  • 100 g färskost
  • 2 msk hackad persilja
  • 1-2 paket bacon
  • 700 g tvådelad eller tunnskivad kycklingbröstfilé
  • salt och peppar
  • 2 tsk smör
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 dl vatten

Till servering

  • kokt quinoa, blomkål och broccoli

Så här gör du

  1. Fyllning: Hacka svampen, skiva purjolöken, skala och finhacka vitlöken, kärna ur och finhacka chilin. Fräs grönsakerna i en stekpanna med smör tills all vätska kokat in, cirka 10 minuter. Låt svalna. Blanda med färskost, persilja och smaka av med salt och peppar.
  2. Torka av, salta och peppra de skivade filéerna. Lägg en klick av fyllningen på varje filé och rulla samman, avsluta med en baconskiva runt om. Fäst med tandpetare längs med ruladen. Bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Tillsätt vitt vin och kycklingfond och sätt på lock. Låt bräsera 5 minuter. Red av skyn med majsstärkelse utrört i vatten. Låt sjuda 5 minuter. Smaka av. Servera med kokt quinoa, blomkåls- och broccolibuketter.