Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Baconlindade kycklingfiléer och blomkålsmos

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 100 g Philadelphiaost
  • 8 soltorkade tomater
  • 2 paket bacon
  • salt och peppar
  • smör att steka i
  • 1 stort blomkålshuvud
  • 2 dl crème fraiche
  • Sätt ugnen på 200 grader.

Så här gör du

  1. Hacka de soltorkade tomaterna och blanda med philadelphiaosten.
  2. Dela kycklingfiléerna i två halvor på längden. Skär en ficka i filéerna och fyll med philadelphiaröran. Salta och peppra på filéerna och linda in dem i bacon.
  3. Bryn filéerna i smör och lägg i en ungsform. Stek i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Dela blomkålen och koka bitarna mjuka. Häll av vattnet, tillsätt crème fraiche och mixa till ett mos. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med moset och en grönsallad.