Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Baconlindade köttfärsbiffar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g nöt- eller blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 msk chilisås av ketchuptyp
  • 1 ägg
  • 1 kokt kall potatis, grovriven
  • 1-2 msk kallt vatten
  • 8-10 baconskivor (1 förpackning)
  • 1-2 msk smör

Till servering

  • 1-2 msk hackad bladpersilja
  • nymalen svartpeppar
  • 1-2 dl crème fraiche
  • grön sallad
  • nykokt potatis

Så här gör du

  1. Blanda färs, salt, peppar, lökpulver, chilisås, ägg, potatis och vatten.
  2. Forma färsen till 8-10 biffar på vattensköljt skärbräde. Linda en baconskiva runt varje biff.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Bryn biffarna i en stekpanna, 3-5 minuter på varje sida. Tillsätt lite smör om det behövs.
  5. Lägg biffarna i en smord ugnssäker form. Efterstek biffarna i mitten av ugnen 10-15 minuter eller tills de är genomstekta.
  6. Garnera med persiljan och nymalen svartpeppar. Servera med crème fraiche och sallad. Nykokt potatis är också gott att servera till.