Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Baconlindade gremolatafyllda kycklinglårfiléer

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 900 g kycklinglårfiléer
  • salt, svartpeppar
  • 2 paket bacon, à 140 g

Fyllning:

  • 3/4 dl hackad persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 citron, finrivet skal

Till servering:

  • 2 dl quinoa tricolore
  • 65 g rucola eller strimlad grönkål

Sås:

  • 2 dl turkisk yoghurt, 10 %
  • 2 msk steksky
  • 1 äpple
  • salt, peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Torka av och lägg lårfiléerna med yttersidan nedåt, på ett smörpapper. Salta och peppra köttet.
  2. Hacka samman persilja, skalad vitlök och finrivet citronskal (det gula) till en gremolata. Fördela den över lårfiléerna och rulla ihop. Linda baconskivor runt dem. Lägg över i en smord ugnsfast form.
  3. Stek i mitten av ugnen, cirka 25 minuter. Stick i dem och kontrollera att köttsaften är ofärgad innan du tar ut dem.
  4. Skölj och koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen. Blanda med rucola innan serveringen.
  5. Blanda en sås med yoghurt, lite sky från kycklingen, tärnat äpple, salt och peppar och servera till.