Baconlindade gremolatafyllda kycklinglårfiléer

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
6 portioner
- 900 g kycklinglårfiléer
- salt, svartpeppar
- 2 paket bacon, à 140 g
Fyllning:
- 3/4 dl hackad persilja
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 citron, finrivet skal
Till servering:
- 2 dl quinoa tricolore
- 65 g rucola eller strimlad grönkål
Sås:
- 2 dl turkisk yoghurt, 10 %
- 2 msk steksky
- 1 äpple
- salt, peppar
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader. Torka av och lägg lårfiléerna med yttersidan nedåt, på ett smörpapper. Salta och peppra köttet.
- Hacka samman persilja, skalad vitlök och finrivet citronskal (det gula) till en gremolata. Fördela den över lårfiléerna och rulla ihop. Linda baconskivor runt dem. Lägg över i en smord ugnsfast form.
- Stek i mitten av ugnen, cirka 25 minuter. Stick i dem och kontrollera att köttsaften är ofärgad innan du tar ut dem.
- Skölj och koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen. Blanda med rucola innan serveringen.
- Blanda en sås med yoghurt, lite sky från kycklingen, tärnat äpple, salt och peppar och servera till.

Du kanske även gillar
Populära recept