Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Baconlindad sejfilé

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Torskens kusin är inlindad i krispig bacon med smarriga sparrisar och sugarsnaps.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 gröna sparrisar
  • 600 g sejfilé
  • 1 pkt bacon

Tillbehör

  • 150 g sugarsnaps (eller haricots verts)
  • 1 rödlök
  • 200 g toppmurklor
  • salt, malen svartpeppar
  • dill
  • smör till stekning

Så här gör du

  1. Koka upp lättsaltat vatten och koka sparrisen ett par minuter, den ska fortfarande vara spänstig. Dela sparrisen på mitten. Koka bönorna i samma vatten som sparrisen.
  2. Lägg två bitar sparris på varje fiskbit, salta, peppra och linda in varje bit i bacon.
  3. Stek fiskbitarna i lite smör.
  4. Skär löken i fina strimlor och stek löken och murklorna tills löken mjuknat, och svampen fått lite yta. Salta och peppra.
  5. Lägg upp fisken och strö över lite plockad dill.
  6. Servera med valfritt tillbehör.