Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Baconlindad lax med ärtor och ­citron

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 250 gram lax
  • 1/2 paket bacon
  • 1/2 dl crème fraiche, 34 ­procent fett
  • 1/2 msk ­citronjuice färskpressad
  • 1 dl gröna ärtor

Så här gör du

  1. Vira ett par baconskivor runt varje laxfilé och fäst med en ­tandpetare.
  2. Stek filéerna i en smord ­stekpanna i ett par minuter och låt sedan stå i ugnen på 175 grader i cirka 10-15 minuter.
  3. Rör i citron i creme fraichen. Servera baconlaxen med gröna ärtor och citroncrème fraiche.