Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Baconlindad lammkorv med potatis- och palsternacksmos, surkål och vårkål


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner


Potatis- och palsternacksmos:


  • 500 g (cirka 4 stycken), potatis, mjölig

  • 250 g (cirka 2 st) palsternacka

  • 200 g rot selleri

  • 15 g smör

  • 1 dl mjölk


Baconlindade lammkorvar:


  • 4 lammkorvar

  • 8 bacon

  • smör till stekning

Tillbehör:


  • 1/4 dels spetskål

  • salt

  • malen svartpeppar

  • 1 dl grov skånsk senap

  • 1 tsk flytande honung

  • 200 g surkål

  • Smör till stekning


Så här gör du

  1. Skala potatisen, skala och skär palsternackan och sellerin i stora bitar. Koka potatisen och rotfrukterna mjuka i lätt saltat vatten.

  2. Häll av vattnet och mosa potatisen och rotfrukterna, tillsätt smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.

  3. Baconlindade lammkorvar:
 
Linda bacon runt korvarna. Stek på medelvärme i lite smör.

  4. Tillbehör:
 Skär kålen i bitar och stek den på medelvärme, tills den är mjuk. Salta och peppra. Blanda senap och honung.
 Servera de baconlindade lammkorvar, med moset, senapen, stekt spetskål och surkål.