Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Baconlindad kycklingfile

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 89 st har redan röstat

En god och enkel kycklingrätt.

Ingredienser

4 portion
  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 pkt Bacon
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 st kycklingbuljong
  • 1 st grön paprika strimlad
  • 1 st röd paprika strimlad
  • Salt
  • svartpeppar
  • paprikakrydda

Så här gör du

  1. Sätt på ugnen på 220 grader.
  2. Dela kycklingfiléerna och linda in dem i varsin baconskiva. Krydda med salt, peppar och paprikakrydda. Strimla paprikorna efter att kärnhuset tagits ur.
  3. Bryn hastigt kycklingfiléerna så de får färg och lägg dem sedan i en ugnssäker form. Fräs sedan paprikastrimlorna och lägg dem sedan över kycklingfiléerna.
  4. Häll grädden och buljongtärningen i pannan och låt koka upp. Smaka av med salt, peppar och paprikakrydda. Häll grädden även kycklingen och ställ mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Servera med kokt ris och en god sallad.