Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Baconlindad kycklingfilé med bulgursallad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 paket bacon (150 g)
  • 
4 msk hackade färska örter
  • 
2 msk olivolja
  • 
salt
  • 
svartpeppar

  • 4 portioner kokt fullkornsbulgur
  • 
200 g tomater

  • 1 dl kalamataoliver
  • 
1 msk hackad persilja

Så här gör du

  1. 
1. Ställ in ugnen på 200 grader.
  2. 
2. Skär ett horisontellt snitt i kycklingfiléerna så du kan vika upp dem som en bok. Salta och peppra insidan. Hacka örterna och lägg ihop filén igen. Linda in den i baconremsor med skarvarna nedåt och lägg i en ugnsfast form.

  3. Ringla över olivolja och tillaga filéerna i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, eventuellt längre om filéerna är större.

  4. Koka under tiden upp bulgur i lättsaltat vatten enligt anvisningar på paketet, koktiden varierar.

  5. Dela tomaterna i bitar och kärna ur oliverna genom att trycka dem med handflatan mot skärbrädan, det gör inget om de går sönder. Blanda bulgurn med tomaterna, oliverna och persiljan och servera till kycklingfiléerna. Skeda god sky från formen över dem om du vill.