Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Baconlindad grillost med pastasallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

Pastasallad

  • 300 g fusilli
  • 200 g cocktailtomater
  • 125 g salladsärter
  • 65 g babyspenat
  • 1 dl svarta och gröna oliver

Örtdressing

  • 1/2 dl sötmandel
  • 1/2 dl persilja
  • 1 msk citrontimjan
  • 1 msk oregano
  • 1 msk basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk dragonvinäger
  • salt, peppar
  • Baconlindad ost:
  • 2 pkt grill- & stekost, à 200 g
  • 1 pkt ekologiskt bacon, à 140 g

Så här gör du

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. Låt pastan rinna av. Dela tomaterna. Skär sockerärterna i tunna avlånga skivor.
  2. Mixa samman sötmandel, persilja, citrontimjan, oregano, basilika, vitlök, rapsolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Blanda pastan med örtdressingen. Strax innan serveringen blandas tomater, salladsärter, spenat och oliver ner.
  3. Skär stekosten i sex bitar och linda en halv baconskiva runtom dem. Trä upp på dem på grillspett och grilla runtom, totalt 3 minuter. Servera med pastasalladen.