Baconlindad grillost med pastasallad

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
6 portioner
Pastasallad
- 300 g fusilli
- 200 g cocktailtomater
- 125 g salladsärter
- 65 g babyspenat
- 1 dl svarta och gröna oliver
Örtdressing
- 1/2 dl sötmandel
- 1/2 dl persilja
- 1 msk citrontimjan
- 1 msk oregano
- 1 msk basilika
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl rapsolja
- 1 msk dragonvinäger
- salt, peppar
- Baconlindad ost:
- 2 pkt grill- & stekost, à 200 g
- 1 pkt ekologiskt bacon, à 140 g
Så här gör du
- Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. Låt pastan rinna av. Dela tomaterna. Skär sockerärterna i tunna avlånga skivor.
- Mixa samman sötmandel, persilja, citrontimjan, oregano, basilika, vitlök, rapsolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Blanda pastan med örtdressingen. Strax innan serveringen blandas tomater, salladsärter, spenat och oliver ner.
- Skär stekosten i sex bitar och linda en halv baconskiva runtom dem. Trä upp på dem på grillspett och grilla runtom, totalt 3 minuter. Servera med pastasalladen.

Du kanske även gillar
Populära recept