Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Baconlindad fläskfilé med örstsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 3 msk färdig tapenade
  • 2 msk färdigköpt créme av soltorkade tomater
  • 1 pkt bacon à 140 g
  • salt och peppar
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 task örtkrydda
  • 1 citron, saft och skal
  • 70 g sallatsblad

Så här gör du

  1. Skär ett snitt i fläskfilén längs med så att du kan göra den plattare.
  2. Blanda ihop tapenaden och tomatkrämen. Bred ut röran på fläskfilén och rulla ihop den.
  3. Linda baconskivorna runt fläskfilén och lägg den i en ugnsfast form. Salta, peppra och strö övertorkad rosmarin.
  4. Stek i ugn tills fläskfilén nått en innertemperatur på 65°.
  5. Blanda créme fraichen med örtkryddan, rivet citronskal, lite citronsaft och lite salt och peppar.
  6. Servera köttet med örtsåsen och sallatsblad.