Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Avokadosoppa med räksalsa

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 5 mogna avokado
  • 2 msk färskpressad limesaft
  • 2-3 kvisttomater
  • 2-3 salladslökar
  • 1/2 kruka koriander
  • 1/2 finhackad urkärnad chilipeppar
  • 1 l kall grönsaks- eller hönsbuljong, på tärning
  • 2 msk jungfruolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Räksalsa

  • 500 g frysta räkor, tinade
  • 1/2 kruka koriander
  • 1/2 finhackad urkärnad chilipeppar
  • 1 msk färskpressad lime

Till servering

  • limeklyftor
  • 1 påse nachochips
  • 1 dl färskriven parmesan

Så här gör du

  1. Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Blanda avokadoköttet med limesaft i en bunke, så att det inte mörknar och mixa slät med stavmixer.
  2. Skålla och skala tomaterna. Dela tomaterna och pressa ur kärnorna. Hacka tomatköttet grovt.
  3. Ansa och hacka salladslöken. Hacka koriander grovt.
  4. Blanda tomater, salladslök, pepparfrukt och koriander med avokado och mixa ihop. Mixa i buljongen, 1–2 dl i taget, till önskad konsistens, soppan ska vara krämig. Smaka av med jungfruolja, vitlök, flingsalt och peppar. Kyl soppan.
  5. Skala räkorna och blanda dem med finhackad koriander, chilipeppar och limesaft.
  6. Servera soppan med salsan, limeklyftor och sprödvarma nachochips toppade med parmesan.