Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Avokadosallad med bresaola

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

En fräsch och mättande LCHF-sallad med avokado, mozzarella, bresaola och valnötter.

Servera gärna med ett gott fröknäcke, recept hittar du här.

Ingredienser

4 portioner
  • 70 g blandad sallad, till exempel grönsallad och machésallad eller rucola
  • 4 avokador
  • 250 g (2 paket) mozzarella
  • 20 skivor bresaola (lufttorkat nötkött)
  • 8 cocktailtomater
  • ½ rödlök
  • 50 g valnötter
  • flingsalt
  • svartpeppar, malen
  • avokadoolja eller olivolja

Så här gör du

  1. Lägg salladen på ett stort fat.
  2. Skala och skär avokadon och mozzarellan i bitar och lägg på salladen, lägg på bresaolan.
  3. Dela på cocktailtomaterna, skär rödlöken i tunna ringar och lägg det på salladen.
  4. Strö över valnötter, flingsalt och malen svartpeppar.
  5. Ringla över olja.