Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Avokadoomelett med fänkålsdill och parmesan

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 2 Ägg+1msk vatten
  • 0,5 mogen avokado
  • Röd chili efter smak och styrka:)
  • Salt och peppar
  • 2 tsk Finhackad fänkålsdill
  • god olivolja till stekning
  • 2-3 Champinjoner skivade
  • 1 Tunnskivad tomat
  • 1 Näve sallad
  • 2 msk Riven parmesanost
  • rapsolja till stekning

Så här gör du

  1. Knäck ner äggen i en skål med vatten. Rör samman med en gaffel. Mosa avokado och blanda i chili och fänkålsdill. Bland ihop det med äggstanningen och krydda med salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och stek omeletten på en sida till den fått en fast konsistens. När den är färdig lägger du över en tallrik och vänder uppochner.
  3. Lägg på riven ost, tomater, svamp och sallad. Krydda gärna med lite nymalen svartpeppar.