Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Auberginesill med grönkål

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Klar auberginesill

  • 1 aubergine
  • 2 dl ättiksprit
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 3 kryddnejlikor
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 morot
  • 1 rödlök

Krämig auberginesill

  • hälften av klara auberginesillen (sila bort lag)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk hackade örter (basilika eller oregano)
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 krm salt

Grönkål med rödlök

  • 4 kvistar grönkål
  • 1 gul lök
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • smör till stekning

Tillbehör

  • 500 g kokt färskpotatis

Så här gör du

  1. Klar auberginesill: Skala och skär auberginen i 1 1⁄2–2 centimeter breda bitar.
  2. Koka upp ättiksprit, strösocker, vatten, lagerblad, kryddnejlikor och svartpeppar.
  3. Lägg i auberginen och koka upp. Låt svalna något.
  4. Skala och skiva moroten.
  5. Skala och skär rödlöken i skivor.
  6. Varva aubergine, morot och rödlök i en glasburk. Häll på lagen. Låt auberginen dra i lagen ett par timmar.
  7. Förvara i kylen.
  8. Krämig auberginesill: Lägg crème fraichen i en skål.
  9. Skala och finhacka vitlöken och blanda alla ingredienser till såsen.
  10. Vänd ner auberginebitarna.
  11. Grönkål med rödlök: Strimla eller riv grönkålen.
  12. Skala och skiva löken.
  13. Fräs löken och grönkålen i smör.
  14. Salta och peppra.
  15. Servering: Lägg upp grönkål och auberginesillarna på tallrikar. Servera med kokt potatis.