Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Auberginesallad med hirs och rostad fetaost

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 2 aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 förpackning kikärtor, 150 g (färdiga att äta)
  • 1 förpackning fetaost, 150 g
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 förpackning ekologisk hirsmix (Zeta), 300 g
  • 1 liten fänkål
  • 1/2 burk gröna oliver, 300 g
  • 100 g blandade körsbärstomater, halverade
  • 2 nävar späda grönkålsblad eller andra gröna blad
  • 1 näve röda vindrubor, skivade

Pestovinägrett

  • 1 dl olivolja
  • 1/4 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk pesto
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk lönnsirap

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C varmluft.
  2. Skölj auberginerna och skär i stora bitar.
  3. Lägg på en bakplåt och ringla över olivolja och salt. Blanda så allt är täckt av olja och rosta i ugnen i 20 minuter.
  4. Under tiden, koka upp 2 liter vatten och salt i en gryta. Tillsätt hirsmixen och koka enligt förpackningen.
  5. Hyvla fänkålen tunt på en mandolin eller med en skarp kniv, dela tomaterna och skiva vindruvorna.
  6. Rör ihop pestovinägretten.
  7. Häll av hirsmixen i en sil och låt svalna en aning. Blanda sedan med hälften av vinägretten.
  8. Ta plåten ur ugnen. Flytta auberginen till ena sidan av plåten, lägg på kikärtorna och bryt fetaosten i mindre bitar och lägg på plåten. Ringla över olivolja, krydda med chili och rosta ytterligare 10 minuter i ugnen till auberginen är helt mjuk och fetaosten har fått färg.
  9. Arrangera hirsmixen på ett stort serveringsfat, Lägg fänkål, grönkålsblad, tomater, rivna gröna oliver och vindruvor utmed kanterna.
  10. Ta plåten ur ugnen. Ringla över resten av vinägretten över auberginen och vänd försiktigt runt.
  11. Arrangera aubergine bitarna i mitten av hirssalladen. Toppa med de rostade kikärterna och gyllene fetaostbitar.