Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Auberginerullar med fetaost

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 1/2 aubergine
  • 3 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • 1/2 dl grön pesto
  • 150 g fetaost
  • 8-10 soltorkade tomater i olivolja
  • Lite färska basilikablad Tomatsås
  • 1 röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk konserverade cocktailtomater, 400 g
  • 1 tsk Herbes de Provence
  • Salt och svartpeppar
  • 1 msk honung Topping
  • 100 g fetaost och 30 g pinjenötter

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva aubergine i 1/2 cm tunna skivor. Hetta upp en grillpanna med olivolja.
  2. Stek aubergineskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Strö på salt och svartpeppar.
  3. Lägg upp på ett fat. Fördela pesto på varje aubergineskiva.
  4. Lägg på fetaost och en soltorkad tomat och några basilikablad och rulla ihop. Lägg på en smord ugnsfast form.
  5. Skala och strimla lök och finhacka vitlök. Hetta upp en kastrull med olivolja. Bryn lök och vitlök i några minuter.
  6. Blanda ner tomater och basilika. Låt koka i cirka 5 minuter och smaka av med salt och peppar. Häll tomatsåsen över auberginerullarna och smula över fetaost.
  7. Toppa med pinjenötter och gratinera i ugnen i cirka 15 minuter.