Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Aubergineröra

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 person(er)
  • 1 st aubergine
  • 0,5 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 persilja
  • 100 g fetaost
  • 1 st citron, saft och skal
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk grovmalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg auberginen på en plåt med bakplåtspapper och rosta den tills den blivit skrynklig. Det kan ta 20–40 minuter beroende på storlek.
  2. Skala och skiva rödlöken tunt.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan. Smula fetaosten.
  4. Skala auberginen och mosa med gaffel i en bunke. Tillsätt vitlök, skal och saft från citronen, salt och peppar.
  5. Vänd ner övriga ingredienser försiktigt (blanda inte för mycket, då ser röran inte så god ut).