Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Auberginepasta med mozzarella

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Rigatoni är tjocka pastarör som är perfekta när man vill att såsen ska fastna både på insidan och utsidan av pastan. Hittar man inte rigatoni i butiken går det också bra att använda penne.

Ingredienser

4 portioner
  • cirka 400 g rigatoni eller penne
  • 1 stor aubergine
  • solrosolja
  • 500 g mogna tomater
  • 1 mozzarella
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 peperoncino eller 2 krm chiliflakes
  • ¾ dl olivolja
  • salt
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 kruka basilika

Så här gör du

  1. Skär auberginen först i skivor och därefter i strimlor som är ungefär lika tjocka som en tumme. Stek auberginen i rikligt med het solrosolja i en gryta. Stek i omgångar, och låt auberginen rinna av på hushållspapper.
  2. Skär tomaterna i små bitar. Skär mozzarellan i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Smula peperoncinon.
  3. Fräs vitlök och peperoncino i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt tomater och aubergine. Koka på ganska hög värme utan lock så att överflödig vätska kokar bort, i cirka 5 minuter. Smaka av med salt.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kokvattnet.
  5. Vänd ner pastan i tomatsåsen. Tillsätt mozzarella, parmesanost och basilikablad. Blanda noga runt så att pastan täcks med såsen och osten smälter.