Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Auberginegratäng med mozzarella och tomater

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 3 auberginer à ca 400 g
  • ca 1 dl olivolja
  • salt, peppar
  • 1 förp riven mozzarella, ca 150 g
  • 150 g färskriven parmesan
  • 125 g cocktailtomater

Sås

  • 1 stor gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater à 400 g
  • 3 msk finhackad basilika
  • salt, socker

Till garnering och servering

  • färskriven parmesan
  • nymalen svartpeppar
  • basilika

Så här gör du

  1. Börja med såsen: Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan ca 3 minuter. Rör i tomatpurén och fräs 1 minut. Tillsätt tomaterna, koka upp och sjud såsen ca 25 minuter. Blanda i basilika. Smaka av med salt och socker.
  2. Skär auberginerna i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Pensla dem med oljan och stek eller grilla ca 1 minut på varje sida. Salta och peppra.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Varva tomatsås, auberginer, mozzarella och parmesan i en oljad ugnssäker form, börja med tomatsåsen och avsluta med auberginer och mozzarellaost.
  5. Lägg cocktailtomaterna runtom. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.
  6. Låt vila ca ½ timme. Garnera med färskriven parmesan, nymalen svartpeppar och basilika.