Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Auberginegratäng med mozzarella

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2-3 auberginer, cirka 700 g
  • 1/2-1 dl olivolja
  • salt, peppar

Fyllning;

  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 förpackning minimozzarella, 150 g
  • 2-3 dl färskriven parmesan
  • 3 msk strimlad persilja eller basilika

Så här gör du

  1. Skär auberginerna i cirka 1 centimeter tjocka skivor. Pensla skivorna med oljan.
  2. Hetta upp en stekpanna. Stek auberginerna guldgula på ej för stark värme, 1-3 minuter på varje sida. Ringla över lite mera olja under stekningen om det behövs. (Stek den andra sidan under lock, då suger de åt sig mindre olja.) Salta och peppra.
  3. Smaka av tomaterna med salt, peppar och olivolja.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Varva auberginer, tomatsås, mozzarella, parmesan och persilja i en ugnssäker form. Gratinera i mitten av ugnen cirka 20 minuter.