Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Auberginegratäng med linser & mozzarella

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 50 st har redan röstat

En ljuvligt mild och nästan krämig variant av Jamie Olivers auberginegratäng. Den här är pimpad med linser för att mätta ordentligt och bli till en hel varmrätt.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 1/2 dl röda linser
  • 1 burk körsbärstomater
  • 2 auberginer
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 mozzarella
  • 50 g parmesan, riven

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka linserna i cirka tio minuter. Häll av vattnet. Blanda linserna med tomat och låt småputtra i kastrull under tiden du förbereder resten.
  3. Skär auberginen i tjocka skivor. Salta dem mycket på båda sidor, lägg dem på varandra, omlott, så att vattnet som kommer att avdunsta kan rinna av. Låt dem ligga tio minuter. Torka av saltet och vätskan. Stek auberginen så att den får fin färg.
  4. Hacka löken. Smörj en ugnsfast form. Häll i lite tomat. Täck botten med aubergineskivor. Skär mozzarellan och lägg på. Strö över lök. Täck med aubergineskivor och gör ev ett lager till med ost och lök.
  5. Baka i ugn i cirka 30 minuter. Toppa med parmesan de sista minuterna för en krispig yta.