Aubergine- & tomatgryta med röd curry, råris & oregano

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
4 PORTIONER
- 1 aubergine
- 1 röd paprika
- 1 gul lök
- 1 msk olivolja
- 500 g krossade tomater
- 2 –3 tsk röd currypasta
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 dl lätt-crème fraiche
- 1 msk färsk hackad oregano
- salt
- malen vitpeppar
- 2 salladslökar
Till garnering
- färsk oregano
Tillbehör
- 4 dl råris (okokt)
Så här gör du
- Koka råriset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skär auberginen och paprikan i tärningar, hacka löken.
- Fräs de hackade och tärnade grönsakerna i oljan.
- Häll på de krossade tomaterna. Rör ner currypastan och vitlöken.
- Låt grytan sjuda några minuter. Rör i lätt-crème fraiche och oregano.
- Smaka av med salt och peppar.
- Strimla salladslöken och strö över, garnera med färsk oregano.
- Servera grytan med det kokta råriset.

Du kanske även gillar
Populära recept