Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Aubergine- & tomatgryta med röd curry, råris & oregano

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

En lättlagad vegorätt som värmer och mättar. Kom ihåg att sätta på råriset i tid.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 1 aubergine
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 2 –3 tsk röd currypasta
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl lätt-crème fraiche
  • 1 msk färsk hackad oregano
  • salt
  • malen vitpeppar
  • 2 salladslökar

Till garnering

  • färsk oregano

Tillbehör

  • 4 dl råris (okokt)

Så här gör du

  1. Koka råriset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skär auberginen och paprikan i tärningar, hacka löken.
  3. Fräs de hackade och tärnade grönsakerna i oljan.
  4. Häll på de krossade tomaterna. Rör ner currypastan och vitlöken.
  5. Låt grytan sjuda några minuter. Rör i lätt-crème fraiche och oregano.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Strimla salladslöken och strö över, garnera med färsk oregano.
  8. Servera grytan med det kokta råriset.