Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Aubergine med tomat & paprika


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4-6 portioner

  • 30 minuter

  • 2 mellanstora auberginer, cirka 600 g

  • 1-1 1/2 dl olja till stekning

  • salt, svartpeppar

  • 1 stor tomat

  • 1 röd paprika

  • 1-2 gula lökar, gärna färska

  • 1 färska örter, som persilja, dill, rosmarin eller timjan

  • 2-3 msk vatten


Så här gör du

  1. Skär auberginerna i 1 centimeter tjocka skivor.

  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek aubergineskivorna i omgångar i oljan 1-3 minuter på varje sida. (Stek den andra sidan under lock, då suger de åt sig mindre olja.) Salta och peppra. Lägg auberginerna över i en gryta.

  3. Skiva tomaten. Dela, kärna ur och skiva paprikan. Skala och skiva löken. Stek tomat, paprika och lök var för sig, i lite olja. Salta och peppra. Varva grön- sakerna över auberginerna i grytan. Lägg på örterna. Ringla vattnet runtom. Koka på svag värme under lock 5-8 minuter. Låt kallna.