Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Aubergine med saffran & poppade senapsfrön


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 
1 aubergine, skivad
  • 
1 msk flingsalt
  • 
2 msk senapsfrö

  • olivolja, att steka i
  • 
3-4 kvistar färsk timjan
  • 
2 vitlöksklyftor
  • 
1 dl smaksatt crème fraiche, ­saffran och tomat

  • picklad lök, se separat recept här på Mitt kök

Så här gör du

  1. 
Strö lite flingsalt på en bricka och lägg på skivor av aubergine. Salta även ovansidan lätt. Detta gör att auberginen släpper vatten och blir fastare. Låt ligga i 20 minuter. Torka av med hushållspapper.

  2. "Poppa" under tiden senapsfrö i en torr het stekpanna. När fröna börjar poppa är de klara.

  3. Hetta upp olja i en panna ­tillsammans med timjan och hela vitlöksklyftor. Stek aubergineskivorna i oljan ett par minuter på var sida. Krydda dem med salt och peppar och låt kallna på ett fat.

  4. Toppa auberginen med crème ­fraiche och picklad lök, se recept bredvid, strax innan servering. Strössla på senapsfrö och färsk ­timjan.