Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Aubergine med grillad Loumini

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 225 g färsk spenat
  • 4 ml olivolja
  • 250 g GRECO Loumini
  • 1 st aubergine
  • 0,25 tsk muskotnöt
  • 2 st tomater

Dressing

  • 6 msk olivolja
  • 2 msk citronjuice
  • 1 msk färsk hackad basilika
  • salt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Lägg ut aubergineskivorna (1cm tjocka) och ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar. Stek tills de är mjuka.
  2. Lägg ut Loumini och fördela olivolja på skivorna (1,5cm tjocka). Stek eller halstra till skivorna fått en gyllenbrun färg.
  3. Lägg spenaten i olivoljan som finns kvar och stek i pannan, krydda med muskotnöt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg ihop aubergineskivorna, spenaten och Loumini till smörgåsar, avsluta med en aubergineskiva. Servera med tomater och dressing.