Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatiska vårrullar med räkor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 12 stora runda eller fyrkantiga rispapper

Fyllning

  • 50 g glasnudlar
  • 36-48 frysta lyxräkor, storlek 70-90, tinade
  • 1 stor morot
  • 1 gurka
  • 1 kruka koriander
  • 1/2 kruka thaibasilika, plockade blad

Dippsås

  • 1 dl färskpressad limesaft
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 finstrimlad chili
  • Till servering:
  • eventuellt limeklyftor

Så här gör du

  1. Laga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Lägg dem i en skål med kallt vatten och låt kallna, låt därefter rinna av i ett durkslag.
  2. Skala räkorna. Skala och skär moroten i smala strimlor. Dela, kärna ur och skär gurkan i smala strimlor.
  3. Koka upp vatten och häll det i en vid bunke. Blöt ett rispapper i vattnet, cirka 30 sekunder, och lägg det på en plastskärbräda eller fuktad handduk.
  4. Arrangera 3-4 räkor i mitten av rispapperet. Toppa med morötter, gurka, koriander, basilikablad och nudlar. Vik ihop till rullar. Gör på samma sätt med resten av rispapperen och fyllningen.
  5. Blanda ihop limesaft, fisksås och socker, tills sockret löser sig. Blanda i chili.
  6. Servera vårrullarna med dippen och limeklyftorna.
1 kommentar om "Asiatiska vårrullar med räkor"
  • Britta101
    Britta101

    Gör din egen dippsås med jordnötssmör, hoisin sås, sriracha sås (eller sambal oelek) och lite soya sås. Starkt o gott! Så äter vi dom här i Kalifornien.