Asiatiska köttbullar i salladsblad

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner
- 100 g nötfärs
- 100 g fläskfärs
- 1 äggula
- 1 finhackad salladslök
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 lime, rivet skal av
- 2 msk hackad koriander
- 1 msk rostat sesamfrö, svart eller vitt
- 2 krm sambal
- 1 krm salt
- jordnöts– eller solrosolja till stekning
Vinägrett
- 2 msk rödvinsvinäger
- 2 msk pressad lime
- 4 msk fisksås
- 2 msk rörsocker
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 finhackad chilifrukt
- 3 msk hackad koriander
Till servering
- hjärtsallad (gemsallad)
- strimlad röd chili
- strimlad salladslök
- rostade sesamfrön, gärna svarta och vita
- koriander
Så här gör du
- Blanda ingredienserna till färsen.
- Forma färsen till 16 små bollar. Stek dem i olja.
- Lägg upp salladsblad. Lägg en, eller ett par, köttbullar på varje blad. Garnera med chili, salladslök, sesamfrö och koriander. Servera med vinägretten.
- Vinägretten: Blanda ingredienserna och häll upp i små skålar vid servering.

Du kanske även gillar
Populära recept