Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatiska köttbullar i salladsblad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g nötfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 1 äggula
  • 1 finhackad salladslök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 lime, rivet skal av
  • 2 msk hackad koriander
  • 1 msk rostat sesamfrö, svart eller vitt
  • 2 krm sambal
  • 1 krm salt
  • jordnöts– eller solrosolja till stekning

Vinägrett

  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk pressad lime
  • 4 msk fisksås
  • 2 msk rörsocker
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad chilifrukt
  • 3 msk hackad koriander

Till servering

  • hjärtsallad (gemsallad)
  • strimlad röd chili
  • strimlad salladslök
  • rostade sesamfrön, gärna svarta och vita
  • koriander

Så här gör du

  1. Blanda ingredienserna till färsen.
  2. Forma färsen till 16 små bollar. Stek dem i olja.
  3. Lägg upp salladsblad. Lägg en, eller ett par, köttbullar på varje blad. Garnera med chili, salladslök, sesamfrö och koriander. Servera med vinägretten.
  4. Vinägretten: Blanda ingredienserna och häll upp i små skålar vid servering.
Du kanske även gillar