Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatiska fiskkakor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g koljafilé eller torskfilé, skinn- och benfri
  • 1/2 tsk salt
  • 2 salladslökar
  • 1 chili
  • 2 limeblad eller finstrimlat skal av 1 väl tvättad lime
  • 2-3 msk rapsolja
  • 1 tsk smör


Sojasås

  • 4-5 msk soja
  • 1 msk limesaft
  • 1 tsk fisksås

Till servering

  • ångkokt spenat

Så här gör du

  1. Blanda ihop ingredienserna till såsen.
  2. Skär fisken i mindre bitar. Lägg fiskbitarna i matberedare monterad med en kniv, salta och kör till en färs. Lägg färsen i en bunke.
  3. Ansa och skär salladslöken i tunna skivor. Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Klipp limebladen i tunna strimlor.
  4. Blanda färsen med salladslök, chili och limeblad. Forma färsen till cirka 10 kakor.
  5. Hetta upp oljan och smöret i en stekpanna. Stek fiskkakorna tills de är genomstekta, cirka 3 minuter på varje sida.
  6. Servera fiskkakorna med såsen och ångkokt spenat.