Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatiska fiskbiffar


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 150 g vit fiskfilé (till exempel torsk eller sej)
  • 1/2 uppvispat ägg
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • en liten bit röd chili
  • 1/2 lime, saft och skal
  • färsk koriander
  • 1 tsk fisksås
  • salt och peppar
  • 1 tsk rapsolja
  • 30 g risnudlar
  • 10 cm gurka
  • 1 morot
  • 1 salladslök
  • 1 dl strimlad isbergssallad
  • Färsk koriander

Dressing

  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 cm ingefära
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk limesaft
  • 1 nypa socker

Så här gör du

  1. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och låt stå under tiden du tillagar biffarna och salladen.
  2. Finhacka chili, vitlök och ingefära.
  3. Lägg fisk, ägg, chili, ingefära, vitlök, limesaft, limeskal, fisksås, koriander, salt och peppar i en matberedare. Mixa ihop till en färs och forma 2 biffar.
  4. Hetta upp en panna med rapsolja och stek biffarna tills de får fin färg.
  5. Koka nudlarna, strimla gurka och morot med en osthyvel och hacka salladslöken. Blanda ihop med strimlad isbergssallad och grovhackad koriander och häll över dressingen.