Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatiska fish cakes med thailändskt ris – I köket med Therese

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 41 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • Citrongräs
  • 5-6 cm riven ingefära
  • 1 kruka hackad koriander (valfritt)
  • Hackad färsk röd chili
  • 4 teskedar av Fish Sauce (Ex Santa Maria)
  • 500 g fisk (ex torsk, kolja, krabbkött och/eller lax)

Tillbehör:

  • Syltad rödlök
  • Lime

Thailändskt ris:

  • Jasminris
  • Kokosgrädde
  • 1 vitlök

Så här gör du

  1. Hacka citrongräs och koriander, röd chili och riv ingefäran.
  2. Blanda ingredienserna med fisksåsen.
  3. Mosa fisken antingen med en gaffel eller med en matberedare.
  4. Blanda samman allt och gör sedan små plättar eller mindre hamburgare, cirka 2 cm höga.
  5. Sätt på spisen och smält lite smör samt olja i en stekpanna.
  6. Stek fiskkakorna 2 minuter på varje sida.
  7. Klart!
  8. En personlig favorit är att servera fiskkakorna med ett smakfullt kokosinspirerat ris. Koka riset precis som vanligt men byt ut vatten mot samma mängd kokosgrädde. Tillsätt gärna lite pressad vitlök också.
5 kommentarer om "Asiatiska fish cakes med thailändskt ris – I köket med Therese"