Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatisk torskpanna

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 32 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer

  • 4 torskfiléer
  • 
1-2 lime
  • 
2 purjolökar i skivor
  • 
2 vitlöksklyftor, hackade
  • 
1 paprika i bitar
  • 
1 msk smör

  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 
1-2 tsk färsk hackad chilikrydda
  • 
2 dl fiskbuljong
  • 
2 dl kokosmjölk

  • 1 knippe färsk koriander eller ­bladpersilja, grovt hackat
  • 
salt och peppar

Så här gör du

  1. 
1. Krydda fisken med salt, peppar och limesaft.

  2. Fräs lök och vitlök i smör, tillsätt ­purjolök, paprika, ingefära och chili­kryddor. Häll på 1 1/2 dl vatten, kokosmjölken och buljongtärningen. Låt det koka ihop i 2-3 minuter.

  3. Lägg sedan i fisken och låt den ­småkoka med under lock i cirka 5 minuter.

  4. Strö hackad koriander eller persilja över det hela och servera torskpannan med ris.