Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatisk råbiff med shoestring fries

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

2 portion
  • 370 g Innanlår (lövbiff)
  • 1 burk Gari (inlaggd ingefära)
  • 2 st Charlottenlök
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 st ägg
  • 2 dl raps eller majsolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk srirachasås
  • 1 kruka körvel
  • 5 st fast potatis
  • Olja till fritering

Så här gör du

  1. Kött: Vik lövbiffen dubbel och skär strimlor. Vänd sedan strimlorna och skär i så små kuber du kan. Vill du ha de ännu mindre kan du gå över med kniven en gång till och haka ner det mindre.
  2. Majo: Lägg i ett helt ägg och vinägern i en bunke och mixa så det blandas. Häll i oljan och mixa till en majonäs. Häll i srirashasåsen och sesamoljan och mixa igen. Smaka av med salt.
  3. Häll ättika, socker och vatten i en kastrull och värm tills det blandats. Strimla charlottenlöken och lägg i lagen. låt ligga minst 30 min.
  4. Skiva potatisen tunnt med kniv eller mandolin. Vänd på skivorna och strimla tunnt till små pommes. 2x2 mm ungefär. Skölj potatisen under rinnande vatten tills vattnet som rinner igenom är klart. Slå in potatisen i en handduk så den torkar helt. Vid servering: Hätta upp oljan och fritera 1/3 del av potatisen åt gången tills de blir gyllene. Salta.
  5. 63C ägg: Om du har sous vide-utrustning kör du äggen på 63 grader i minst 1 tim annars kör sätter du i en stektermometer i en kastrull och kör ägget på 70 grader i 17 minuter. Försök hålla temperaturen så stabil som det går men några grader hit eller dit under tiden gör inget.
  6. Lägg upp snyggt och servera med ägget på toppen.