Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatisk pyttipanna

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400g kycklinglårfile
  • 2 st röda chili eller 1-2 tsk chiliflakes
  • 3 msk färsk ingefära
  • 3 msk sesamfrön
  • 2 tsk sesamolja
  • ½ huvud kinakål
  • 3 msk soja
  • 4 äggulor
  • 15 cm gurka skalad och tunt skivad
  • 1 dl risvinäger
  • 3 msk socker
  • 4-5 dl kokt ris
  • salt

Så här gör du

  1. Skär ner kycklingen i mindre bitar på en separat skärbräda.
  2. Byt skärbräda, tvätta händer och kniv, strimla sedan chili fint och skär ingefäran i små bitar.
  3. Strimla kålen i halvcentimeter stora strimlor. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen tillsammans med chili och ingefära.
  4. Vispa ihop vinäger tillsammans med socker i en skål, blanda tills sockret har löst sig.
  5. Hyvla gurkan så tunt ni kan och blanda ner i skålen, låt sedan stå i minst 5 minuter.
  6. Tillsätt kinakål och soja till stekpannan och låt steka med tillsammans med kallt kokt ris. Servera med gurkan och en rå äggula.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.