Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatisk pyttipanna

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

En pyttipanna med asiatiska smaker, hur låter det? Fantastiskt! Särskilt när det är stjärnkocken Tommy Myllymäki som ligger bakom! Laga, smaka, njut!

Ingredienser

4 portioner
  • 400g kycklinglårfile
  • 2 st röda chili eller 1-2 tsk chiliflakes
  • 3 msk färsk ingefära
  • 3 msk sesamfrön
  • 2 tsk sesamolja
  • ½ huvud kinakål
  • 3 msk soja
  • 4 äggulor
  • 15 cm gurka skalad och tunt skivad
  • 1 dl risvinäger
  • 3 msk socker
  • 4-5 dl kokt ris
  • salt

Så här gör du

  1. Skär ner kycklingen i mindre bitar på en separat skärbräda.
  2. Byt skärbräda, tvätta händer och kniv, strimla sedan chili fint och skär ingefäran i små bitar.
  3. Strimla kålen i halvcentimeter stora strimlor. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen tillsammans med chili och ingefära.
  4. Vispa ihop vinäger tillsammans med socker i en skål, blanda tills sockret har löst sig.
  5. Hyvla gurkan så tunt ni kan och blanda ner i skålen, låt sedan stå i minst 5 minuter.
  6. Tillsätt kinakål och soja till stekpannan och låt steka med tillsammans med kallt kokt ris. Servera med gurkan och en rå äggula.