Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatisk pulled pork på vietnamesiska pannkakor – I köket med Therese

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Pulled pork går att äta på miljontals goda sätt. Crock pot är ett bra alternativ för dig som inte kan vara hemma och vakta långkoket men ändå vill ha en utsökt middag att äta när du kommer hem.

Denna rätt är enkel att tillaga men det tar lite tid för köttet att bli klart. Om du är vegetarian går det lika bra att ersätta köttet med pulled oumph.

Ingredienser

4 portioner

Pulled pork :

  • 1 tesked paprikapulver
  • 1 tesked curry
  • 1 vitlök
  • salt och peppar
  • 1 gul lök
  • 1 kg benfritt kött (ex högrev)
  • 1 dl rött vin

Barbecuesås:

  • 1,5 dl av vätskan från pulled pork grytan ovan
  • 1 matsked soja
  • 1 matsked ketchup
  • 1 matsked hoisinsås
  • 1 matsked sirachasås (valfritt)
  • 2 matskedar brunt socker
  • 2 matskedar äppelcidervinäger

Vietnamesiska pannkakor:

  • 2,2 dl mjölk (3%)
  • 1 ägg
  • 2 matskedar ljus japansk soja
  • 110g rismjöl

Valfria tillbehör:

  • Strimlad vårlök
  • Syltad rödlök
  • Lime

Så här gör du

  1. Blanda alla kryddorna i en bunke.
  2. Marinera köttet på alla sidor.
  3. Låt köttet marineras i 3 timmar eller över natten.
  4. I nästa steg får du välja mellan att tillaga köttet i en slow cooker eller i ugnen.
  5. Om du väljer ugn behöver den vara 150 grader.
  6. Skala och hacka lök och vitlök som du sedan strör över köttet.
  7. Häll ½ dl vatten i formen och täck med lock eller aluminiumfolie.
  8. Tillaga köttet mitten av ugnen ca 4 tim. Låt svalna något.
  9. Förbered barbecuesåsen under tiden som köttet tillagas eller efter genom att blanda alla ingredienser i en stekpanna.
  10. Värm upp såsen på en medeltemperatur i cirka 10 minuter. Konsistensen ska tjockna. När det är klart sätter du den åt sidan för att vila.
  11. Riv köttet i trådar med hjälp av en gaffel och blanda det med barbecuesåsen som du förberett.
  12. Innan servering tillagar du pannkakorna genom att vispa samman ägg, mjölk och soja i en bunke. Tillsätt sedan rismjöl allt eftersom och slutligen finhackad vårlök.
  13. Hetta upp en ren stekpanna med lite kokosolja eller smör i.
  14. När stekpannan är varm häller du i cirka 2-3 matskedar smet i.
  15. Vinkla pannan åt olika håll för att smeten ska rinna ut i en jämn rund pannkaka.
  16. Grädda pannkanan på båda sidor och totalt sett i cirka 2 minuter eller tills pannkakan börjat att få en gyllenbrun färg.
  17. Upprepa med resterande smet.
  18. Nu är det dags att servera pannkakorna med pulled pork och övriga tillbehör som passar dig :)