Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatisk Laxtartar med Avokado

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 34 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g laxfilè
  • 1 st avokado
  • 1 st charlottenlök
  • ½ st chili - efter smak
  • ½ knippe koriander - efter smak
  • ½ msk japansk soja
  • 1 msk färskpressat limesaft
  • ½ tsk flingsalt
  • 2 msk rostade sesamfrön

Så här gör du

  1. Skär lax i fin fina bitar.
  2. Skär avokadon i små tärningar.
  3. Blanda soja, limesaft, finhackad charlottenlök och vänd försiktigt detta ihop med laxebitarna. (Detta kan med fördel vila i kylen i 30 minuter , men går bra att köra på direkt).
  4. Bygg din laxtartar med lite avokado i botten och sen laxblandningen på toppen. (Jag använder runda formar som man tex trycker ut pepparkakor med).
  5. Strö över flingsalt och sesamfrön och serveras gärna med en skiva rostat bröd eller något gott knäckebröd.
3 kommentarer om "Asiatisk Laxtartar med Avokado"
  • MrDajje
    MrDajje

    När ska man vänd schalottenlöken? Den finns med som ingrediens, men inte i beskrivningen i receptet.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till MrDajje

      Detta är ett läsarrecept så vi kan tyvärr inte hjälpa till med frågan. Mvh Mitt kök

    • Swenor
      Swenor
      svar till MrDajje

      Hej, tack för att du uppmärksammat detta. Jag har nu uppdaterat receptet
      Man skall försiktigt blanda in detta när du blandar lax med avokado