Asiatisk Laxtartar med Avokado

Ingredienser
4 portioner
- 200 g laxfilè
- 1 st avokado
- 1 st charlottenlök
- ½ st chili - efter smak
- ½ knippe koriander - efter smak
- ½ msk japansk soja
- 1 msk färskpressat limesaft
- ½ tsk flingsalt
- 2 msk rostade sesamfrön
Så här gör du
- Skär lax i fin fina bitar.
- Skär avokadon i små tärningar.
- Blanda soja, limesaft, finhackad charlottenlök och vänd försiktigt detta ihop med laxebitarna. (Detta kan med fördel vila i kylen i 30 minuter , men går bra att köra på direkt).
- Bygg din laxtartar med lite avokado i botten och sen laxblandningen på toppen. (Jag använder runda formar som man tex trycker ut pepparkakor med).
- Strö över flingsalt och sesamfrön och serveras gärna med en skiva rostat bröd eller något gott knäckebröd.
3 kommentarer om "Asiatisk Laxtartar med Avokado"

Du kanske även gillar
Populära recept
MrDajje
När ska man vänd schalottenlöken? Den finns med som ingrediens, men inte i beskrivningen i receptet.
Mitt Kök
Detta är ett läsarrecept så vi kan tyvärr inte hjälpa till med frågan. Mvh Mitt kök
Swenor
Hej, tack för att du uppmärksammat detta. Jag har nu uppdaterat receptet
Man skall försiktigt blanda in detta när du blandar lax med avokado