Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatisk 
laxsoppa

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 1 blomkålshuvud

  • 600 g laxfilé

  • salt och vitpeppar

  • 1 burk kokosmjölk, 400 g

  • 5 dl vatten

  • 40 g Tom kha galangal coconut (färdig kryddblandning från Santa Maria)

  • 140 g sockerärtor

  • några gräslöksstrån


Så här gör du

  1. Skär blomkålen i buketter. Skär laxfiléerna i kuber. Strö på salt och peppar. Koka upp kokosmjölk och vatten.

  2. Tillsätt den färdiga kryddblandningen, blomkål och laxbitarna. Låt sjuda på svag värme i 5 minuter.

  3. Blanda ner sockerärtor och ­servera i djupa skålar. Dekorera med ­gräslöksstrån.