Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatisk kycklingsallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 msk soja
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krossat och hackat citrongräs
  • 1/4 finhackad röd spansk chilipeppar
  • 2 krm salt
  • 2 huvuden hjärtsallat eller mini-romansallat
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 2 morötter
  • 50 g solrosskott

Dressing

  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk fisksås
  • 2 tsk råsocker
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 msk pressad limesaft
  • 2 tsk finhackad röd spansk peppar
  • 1 msk finhackad färsk koriander
  • 1 msk hackad thaibasilika

Dekoration

  • 1 dl krossade rostade cashewnötter
  • koriander
  • 2 lime

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Torka av och lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Blanda samman soja, rapsolja, citrongräs, röd spansk chilipeppar och salt i en skål. Pensla över kycklingfiléerna. Stek i i mitten av ugnen, cirka 25 minuter. Låt svalna och skär upp köttet i skivor.
  2. Skölj och slunga sallatsbladen. Bryt isär hälften. Strimla selleri­stjälkar och skalade morötter. Blanda och lägg i en skål.
  3. Rör samman olja, fisksås, socker, limeskal, limesaft, chilipeppar, koriander och thaibasilika till en dressing. Rör om tills sockret löst sig. Blanda ner i morotsblandningen.
  4. Fördela sallat, morotssallad, solrosskott på tallrikar. Lägg skivad kycklingfilé ovanpå. Strö över cashewnötter och dekorera med koriander och en halv lime.