Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatisk Gurk- och löksallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Perfekt tillbehör till dina grillrätter, eller varför inte till en härlig picnick?!

Ingredienser

4 portion
  • 3 st gula lökar
  • 5 st röda steklökar
  • 5 st gula steklökar
  • 1 st slanggurka
  • 1 st schalottenlök
  • 2 dl Urtekram sesamolja
  • 1 dl shoyu soja eller annan ljus soja
  • 1 tsk Urtekram torkat citrongräs
  • 4 msk risvinäger
  • 1 tsk Urtekram chiliflakes
  • 1 tsk Urtekram sesamfrön

Så här gör du

  1. Fördela stora och små lökar på varsin plåt. Baka mjuka i 180° (små i ca 10 min, stora i ca 30 min). Ta ut och låt svalna, dela på hälften och skala. Plocka isär lökarna i ”skålar” och lägg på ett fat. Skala och skär gurkan i små bitar, skala schalottenlök och skiva tunt. Fördela gurka och lök på fatet. Värm försiktigt kryddorna i en panna. Blanda sesamolja med soja, citrongräs, risvinäger och chiliflingor och slå dressingen över löken och gurkan. Rosta sesamfrön lätt i en torr panna och toppa med.