Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatisk fisksallad med spenat, sesam och chili

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g färsk spenat
  • 500 g torskfilé
  • salt, nymald svartpeppar
  • olja

Dressing

  • 4 msk neutral olja, t ex solrosolja
  • 3 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • en nypa chiliflakes, mortlade
  • salt, nymald svartpeppar

Till servering

  • 4 dl okokt jasminris

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Koka upp en gryta med vatten, lägg i spenaten och låt den koka i 30 sekunder. Häll av kokvattnet genom ett durkslag och spola spenaten riktigt kall i kallt vatten. Krama ur allt vatten, skär spenaten grovt och lägg i en skål.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över spenaten i skålen och ställ den i kylen.
  4. Lägg torsken i en oljad ugnsfast form och salta och peppra.
  5. Baka i ugnen tills fisken skivar sig om du trycker på den med en sked, det tar 5–7 minuter.
  6. Lägg upp kall spenatsallad och torskfilé bruten i mindre bitar på ett serveringsfat och bjud nykokt ris till.