Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatisk coleslaw

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner

Sallad:

  • 2-3 st Morötter
  • 1/4 st Vitkål
  • 1 st Rödlök (gärna färsk med blast)

Dressing:

  • 1 msk Risvinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 msk Sesamolja
  • 1 msk Rapsolja
  • 1 msk Japansk soja
  • 1/2 msk Flytande honung
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 knippe Färsk koriander
  • 1/2 st Lime

Så här gör du

  1. Finstrimla vitål och morötter. Vitkålen skivar du fint, håll undan roten. Det går att bra att riva morötterna, men det blir så mycket krispigare om du skär dem "julienne" - alltså fina jämna stavar. En bra mandolin har järn för det och fixar det galant och snabbt (litet tips om man ofta gör sallad med råkost). Rödlöken drar jag också i mandolinen och får tunna flagor. Det går lika bra att finhacka. Är det säsong och du har färsk rödlök kan du gärna skiva upp blasten till löken. Eller så lägger du till lite salladslök.
  2. Finhacka vitlöken (blir mindre skarp än om du pressar den). Blanda sedan alla ingredienser till dressingen. Skaka den i en burk eller vispa ihop den.
  3. Blanda salladen med dressingen och låt den stå åtminstone 10 minuter före servering.
  4. Precis innan servering: blanda ner grovhackad koriander och avsluta med att klämma en halv lime över.