Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatisk biffsallad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 huvuden gemsallad
  • 1 huvud krispsallad
  • 1 huvud romansallad
  • 1 knippe vårlök
  • 200 g sockerärtor
  • 2 avokado
  • 4 fin entrecote, à 100-120 g

Dressing

  • 1 dl limesaft
  • 3 msk fisksås
  • 4 msk vatten
  • 1-2 msk socker
  • 3 gröna chili
  • 1 vitlöksklyfta

Till servering

  • 1 koriander
  • 1 mynta
  • 1-2 dl rostad lök

Så här gör du

  1. Salta och stek köttet några minuter så att det fortfarande är lite rosa i mitten.
  2. Ta av och låt svalna på en tallrik.
  3. Dressing: Finhacka grön chili och vitlök och mixa i en blender tillsammans med limesaft, fisksås, vatten och socker. Lägg salladsbladen i iskallt vatten en liten stund, så att de blir spänstiga.
  4. Finhacka vårlöken och skär sockerärtorna i strimlor.
  5. Gröp ur avokadon. Skiva köttet i tunna skivor.
  6. Torka av salladsbladen noga och riv dem över ett stort fat.
  7. Blanda med grönsakerna, köttet och dressingen.
  8. Toppa med hackad koriander, hackad mynta och rostad lök.