Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatisk ­fiskburgare


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g sej, frusen eller färsk, skuren i tärningar

  • 4 tunna skivor rökt lax

  • 1/2 dl cocoscreme

  • 1 ägg

  • 2 klyftor vitlök

  • 1 skivad grön chili

  • skalet av 1 lime

  • 2 msk ströbröd

  • 1 hackad schalottenlök

  • 1/2 koriander


  • majs- eller solrosolja till stekning

  • Tillbehör

  • 4 bröd

  • 8 kokta sparrisar

  • strimlade morötter
  • 
Dressing
  • 
En kruka krasse

  • 3 msk sweet chilisås

  • 1/2 dl cocoscreme



Så här gör du

  1. 
Mixa sej, kokoscreme och ägg i matberedare. Tillsätt vitlök, chili, limeskal, ströbröd och lök och mixa till en ganska slät smet. Tillsätt koriander och mixa lite till. Det gröna får gärna vara ganska grovhackat. Låt smeten stå 5-10 minuter.

  2. Blanda klippt krasse, chilisås och cocoscreme i en skål.

  3. Forma fyra burgare och stek 3 minuter på varje sida.

  4. Bygg din fiskburgare med underbröd, morötter, sparris, dressing, fiskburgare, laxskiva och bröd.